Beroepsopleiding

 

Youg Africa-EU-bord

Elk half jaar sponsort Sarinha een aantal jongens vanuit Thowe/Katia om in Inhamizua (onder de rook van de havenstad Beira) een beroepsopleiding te volgen. Deze studenten verblijven een half jaar bij de familie Nhamauta, medewerkers van Sarinha in Mozambique. Naast het beroep leren zij ook hoe het is om in een (kleine) gemeenschap te wonen, verantwoordelijkheden te dragen en basale zaken zoals op tijd komen, afspraken nakomen enz.. Het afgelopen jaar speelde de politieke onstabiele situatie in Mozambique dit project behoorlijk parten. Ouders die hun kind niet op reis durfden te sturen, of eerder terug haalden van de school omdat de situatie in het afgelegen district Maringue (waar Thowe ligt) te spannend werd. Niet iedereen heeft dan ook een diploma kunnen halen, maar volgens collega Chico levert het opdoen van de praktijkervaring vaak al voldoende op voor het vinden van werk.

Bouw-s11-300x300

Bouw-s21-300x300

 

 

 

 

 

 

 

Op regelmatige basis kunnen wij via privé-sponsoring studenten van Sarinha ondersteunen voor een opleiding bij Young Africa. Zo heeft afgelopen jaar Madalena, een opleiding gevolg. Zij is volledig wees, maar op deze manier wordt zij in de mogelijkheid gesteld om een baan te vinden en in haar eigen onderhoud te voorzien.

Vind jij het belangrijk dat de Mozambikaanse jongeren kunnen studeren, steun ons dan. 
In Mozambique is er geen financiële steun voor studenten en dus is het moeilijk voor hen om hun schoolboeken, reisgeld en andere uitgaven rond te krijgen. Students-for-Students is een project waarmee we deze studenten een ‘studiefinanciering’ aanbieden zodat ze zorgeloos een opleiding kunnen volgen. Met het bedrag van 50 euro per student per maand kunnen ze:
– Schoolboeken kopen
– Schoolmaaltijden nuttigen
– Naar stageplekken reizen