Hart in Mozambique

Kind in de hand tekst


Ik ben Laura Dijkhuizen en werk bij het Evangelisch College als coördinator
van de opleiding Missionair Werk. Ondertussen al 27 jaar getrouwd met Harrie en we hebben samen zes dochters. De jongste 3 zijn
geadopteerd uit het land Mozambique.
Helaas overleed ons eerste adoptiekindje, Raquel, één dag na de adoptie. Zo maakten wij aan den lijve mee wat het betekent om een kind te verliezen zonder dat er onderzoek naar de oorzaak wordt gedaan.

Bijna elk gezin in Mozambique verliest kinderen door ziekte, ongelukken of soms door bepaalde rituelen waar wij niets van snappen. Door het verlies van ons vijf maanden oud dochtertje kunnen wij meevoelen met de onmacht die dit geeft. Deze onmacht is één van de redenen geweest om in mijn studie theologie in te zoomen op culturele en religieuze praktijken in Afrika en dat heeft mij naast de ervaringen die ik tijdens mijn vele reizen heb opgedaan een schat aan kennis opgeleverd.

Wat is Stichting Sarinha?