Noodhulp aan Mozambique

Update juli 2019

Voor updates over de noodhulp, volg https://www.facebook.com/stichtingsarinha/

Mozambique is in maart 2019 getroffen door een orkaan van ongekende kracht. Idai raasde over het midden van het land en richtte enorme verwoestingen aan. Met name de havenstad Beira en omgeving zijn zwaar getroffen. Vier maanden na deze catastrophe, bezocht Laura Dijkhuizen, voorzitter stichting Sarinha, het gebied.

Laura Dijkhuizen : “Ik ben geschokt door het feit dat velen niet gezien worden door overheid of hulporganisaties. De dramatische gebeurtenissen zijn nog gesprek van alle dag en het leven staat sindsdien stil. Ik heb geen mooie verhalen over geweldig goed bestede fondsen, al hebben wij zeker het verschil gemaakt door vlak na de ramp voedsel en water uit te delen. Ik heb verdrietige verhalen, mensen die hun kinderen zagen verdrinken of overreden worden door auto’s omdat zij op de verhoogde weg waren gaan ‘wonen’. Ik heb tig ratten zien rondlopen in drassige gebieden rondom het huis van mijn collega’s (alwaar ik ook sliep). Ik heb verhalen gehoord van corruptie, verhoogde voedsel- en materiaalprijzen en grote bijeenkomsten van belangrijke vertegenwoordigers die allerlei grote uitspraken deden. Beloften die niet waargemaakt worden, in ieder geval niet zichtbaar voor de ‘gewone’ man/vrouw of kind in de getroffen gebieden. 
Ik vrees voor de komende regenperiode die meestal tegen het einde van het jaar start. De meeste huizen zijn nog zonder dak, als er al sprake is van een ‘huis’. En materiaal om te repareren is er niet of megaduur. Ik vrees voor ziekten, ondervoeding maar vooral ook apathie en depressie vanwege trauma’s. Niet nieuw in dit deel van Afrika maar wel opgerakeld door de natuurrampen eerder dit jaar. 

U kunt meehelpen bij het ledigen van de nood door uw gebed en door een bijdrage via onderstaand formulier kunt u uw gift overmaken. In deze tweede fase besteden wij het geld aan de opbouw van huizen van kwetsbare groepen.

[doneren_met_mollie]