Sarinha stopt na 15 jaar

Beste relatie van Sarinha,

Allereerst een gezegend en vooral gezond 2021 toegewenst. Voor velen van ons was het afgelopen jaar moeilijk vanwege de uitzonderlijke omstandigheden in de wereld en in ons eigen leven, dat geldt zowel in Nederland als in Mozambique.

Er is echter ook reden tot dankbaarheid. In de afgelopen vijf jaar is er toegewerkt naar het verzelfstandigen van ons werk in Mozambique. Daarvoor is de organisatie Eso ndi Njira, ENN, opgericht als erkende religieuze instelling in Mozambique. De verschillende bedieningen die zijn opgestart door stichting Sarinha, zijn hierin ondergebracht. ENN heeft naast Sarinha diverse partners die haar ondersteunen, zowel vanuit Nederland als lokaal.

Op dit moment staat ENN voor:

  • kinderwerk door middel van zondagsscholen in combinatie met voedselhulp in samenwerking met stichting Antwoord.
  • bouw en start van een basisschool, ondersteund door diverse giften, een fonds en Metterdaad.
  • geloofs- en identiteitsontwikkeling van jongeren via de zaterdagschool en diverse evenementen, ondersteund door een privaat fonds
  • gevangeniswerk in Beira en Dondo, waarin mannen en vrouwen worden bezocht, basisproducten als voedsel, zeep en een matras ontvangen en deel kunnen nemen aan de fundamenten cursus van ENN. Sinds dit jaar in samenwerking met stichting Antwoord en eveneens ondersteund door een fonds naast giften.
  • ondersteuning van vrouwen dmv het naai- en kappers project waarin meisjes aan het werk kunnen om zo uit de prostitutie te stappen. Eveneens wordt er maandverband genaaid om in combinatie met voorlichting beschikbaar te maken voor meisjes zodat zij, ook wanneer ze ongesteld zijn, naar school gaan, ondersteund door giften in samenwerking met stichting Kimon, contactpersoon: Natascha de Goey.
  • hulp waar nodig, denk aan de gevolgen van de cycloon Idai en aan de economische gevolgen van de corona maatregelen, ondersteund via giften en o.a. Metterdaad.
  • training aan voorgangers van kerken die geen toegang hebben tot theologisch onderwijs, in samenwerking met stichting Jethro.

Samenwerken met diverse partners komt de zelfstandigheid van een lokale organisatie ten goede. Vanuit Sarinha is dit de afgelopen vijf jaar ondersteund en begeleid. Wij zien deze mijlpaal als het moment om het werk volledig over te dragen. Al deze bedieningen zijn zelfstandig en gaan door als Sarinha stopt. Natuurlijk blijven wij op persoonlijke titel nauw betrokken want Chico en Sylvia, de leiders van het werk in Mozambique, zijn goede vrienden geworden.

Wat gebeurt er met het geld?

Het geld dat tot en met januari 2021 wordt gegeven via onze bankrekening, gaat zoals altijd naar de organisatie ENN. Eventueel met vermelding waarvoor het is gegeven. Geef jij via een automatische incasso, dan raden wij je aan om dit stop te zetten vanaf 1 februari.

Er is een prima mogelijkheid om het werk van Chico en Sylvia en hun collega’s verder te ondersteunen, bijvoorbeeld via stichting Antwoord: https://antwoord.nl/projecten of via de Jethro Foundation https://www.jethrofoundation.com

Voor meer informatie over het vrouwenproject, mail naar natasdegoey@hotmail.com.

Er kan ook rechtstreeks naar ENN geld worden overgemaakt, heb je daar belangstelling voor, neem dan contact op via laura@sarinha.org.

Heb je nog vragen of suggesties naar aanleiding van deze mail, laat het ons weten. Wil je een persoonlijk berichtje naar Chico en Sylvia sturen, dan kan dat ook via dit e-mailadres.

Rest mij jullie hartelijk te bedanken voor alle ondersteuning, belangstelling, warmte en giften in de afgelopen jaren. Er is teveel om te benoemen waar we dankbaar voor zijn, en jullie als trouwe donateurs en belangstellenden waren hierin een belangrijke factor. Het is een bijzondere reis geweest, deze afgelopen 15 jaar en het was een voorrecht om dit avontuur samen met jullie te beleven.

Daarom onze hartelijk dank en alle goeds gewenst namens het team in Nederland als ook in Mozambique,

Wil je nog een keer lezen hoe het allemaal begon? Bestel Kus van Afrika via https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=4235

Met vriendelijke groet,

Laura Dijkhuizen

Stichting Sarinha 

E: laura@sarinha.org

W: www.sarinha.org

The Jethro Foundation

W: www.jethrofoundation.com 

T: 0031 6 40446329